Palanen minua

Mie oon Pietta-Liina, oikealta nimeltä Beda. Ruotsalaisesta nimestä huolimatta, olen syntyisin ja kotoisin Outokummusta, jossa alakoulunkin suoritin ja elämän edetessä on koluttu Helsinkiä myöten töissä, mutta enimmäkseen Pohjois-Karjalassa. Sukujuureni tulee savon puolelta ja nimi Pietta tulee sietä, kun isovanhempani kutsuivat minua aina Pietaksi, joka ajan kuluessa jatko jalostui Pietta-Liinaksi.

Olen nyt oppisopimuksella päihdeklinikalla, josta valmistun mielenterveys- ja päihdepuolen hoitajaksi, sekä samalla suoritan neuropsykiatrisen valmentajan- ja lyhytterapeutin opintoja.

Olen 31 vuotias. Välillä tuntuu etten vieläkään tiedä mikä minusta tulee isona lopun viimein, kun kaikkea on kohta tullut tehtyä ja paljon. Uskon, että monet voivat tähän samaistua ja olen kuitenkin tyytyväinen, sekä ylpeä monialaisuudestani, koska uusiin asioihin kouluttautuminen laajentaa maailmankatsomusta monilla eri tavoilla, pitää elämän käynnissä ja jatkuvassa liikkeessä mikä tekee hyvää ihmisen mielenterveydelle. Itse en henkilökohtaisesti osaisi ajatella olevani samassa työssä sitten alusta - elämäni loppuun saakka. Meillä on tällä hetkellä maailma sillä mallilla , että saamme tehdä sitä työtä, joka meistä tuntuu mielekkäältä/sopivalta, mitä missäkin elämän tilanteessa.  

Siivouksen lisäksi, viimeiset 4 vuotta olin metallialalla ja 12 vuotta eri palvelualoilla. Kone-ja metalli alan lisäksi minulla on myös Liiketalouden merkonomi tutkinto, joten olen tehnyt myös kaupallista- ja toimistotyötä. Koska olen selkeästikin loputtoman utelias ja touhukas uuden oppimiselle, sekä kaiken yhtä aikaa tekemiselle, niin minulla on myös osa-tutkinnot ravintola kokin, puuartesaanin , sekä toimitilahuoltajan tehtävistä ynnä muuta koulutusta. Aiemmin siivouspuolella työskennellessä, minua koulutettiin säännöllisesti ja työskentelin monissa erilaisissa asiakaskohteissa, josta sain hyvät valmiudet työskennellä esim. palvelutaloissa, sairaanhoidon yksiköissä ja pandemia tilanteissa.

Tapaamisiin! :)

"EI VANHA RAKAS PIHAPUU HÄVENNYT VUOSIRENKAITAAN. SE KANTOI YLPEYDELLÄ KAIKKI KOLHUT. EI SE HAAVEILLUT OLEVANSA SUURIN TAI VAHVIN, SE TIESI ETTEI ELÄMÄÄ VOINUT ENNUSTAA. SEKIN VOISI KAATUA MYRSKYSSÄ, VAIKKA SILLÄ OLISI JUURET TUKEVASTI MAASSA."
- Maria Vakkuri