Lyhytterapia


Lyhytterapia on luottamuksellista keskusteluapua elämän eri käänteisiin, jossa tutkitaan ihmisen itsen ymmärrystä tai maailman myllerrystä. Elämän aikana ongelmilta ei voida välttyä ja tuolloin voidaan tarvita ammattilaiselta apua asioiden käsittelyyn. Terapia on tavoitteellista toimintaa, johon ei kuitenkaan tarvitse jonottaa kuukausia tai vuosia.

Terapian tarkoituksena ei ole antaa valmiita vastauksia elämään, vaan auttaa asiakasta oivaltamaan ja löytämään vastaukset itsestään, sekä hieman ravistella ajatuksia, josko asioita voisi tarkastella vaihtoehtoisesta näkökulmasta.

Terapiaan hakeudutaan silloin, kun ajatukset alkavat häiritä normaalia arkea ja toimintakykyä. Terapia on myös ennaltaehkäisevää tukea, eikä terapialle ole määritelty kuinka monta kertaa siellä tulisi käydä. Asiakas saa käyttää terapia palvelua haluamansa verran eikä asiakkuuteen vaadita lähetettä tai diagnoosia.

Lyhytterapia ei ole psykoterapiaa. Jos lyhytterapia ei ole asiakkaalle sopiva hoitomuoto, ohjaamme asiakkaan uuden palvelun piiriin kuten lääkärille tai psykoterapiaan.

"KYLLÄ HÄNKIN OLI TEHNYT VIRHEITÄ. SANONUT ASIOITA, JOITA OLI MYÖHEMMIN KATUNUT. TEHNYT VÄLILLÄ VÄÄRIÄ VALINTOJA, EIKÄ MIETTINYT TEKOJENSA SEURAUKSIA. SIKSI HÄN HALUSI ANTAA IHMISILLE TOISEN MAHDOLLISUUDEN. HÄN HALUSI USKOA SIIHEN, ETTÄ IHMINEN VOI MUUTTUA. OLIHAN HÄN ITSEKKIN MUUTTUNUT. EHKÄ HÄN OLI LIIAN KILTTI, MUTTA HÄN AJATTELI , ETTÄ JOKAINEN TEKEE ELÄMÄNSÄ AIKANA VIRHEITÄ, EIKÄ HÄNEN TEHTÄVÄNSÄ OLLUT TUOMITA MUITA IHMISIÄ." - Maria Vakkuri

Hinnasto

Lyhytterapia

Työ tehdään opiskelija hinnalla

30€ / h

Työskentelen tällä hetkellä Tervassalon päihdeklinikalla, josta valmistun mielenterveys- ja päihdepuolen hoitajaksi. Suoritan samalla neuropsykiatrisen valmentajan- ja lyhytterapeutin opintoja.